vineri, 12 decembrie 2008

Salarii rezidenti

Rezidenti cazuti pe spate

Salariul de baza al unui medic rezident debutant va fi de minimum 1.125 de lei, din ianuarie.

Un medic rezident anul I, cu un salariu de baza de 900 de lei in prezent, ar urma sa castige, de la 1 ianuarie 2009, cel putin 1.125 de lei pe luna, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sanatatii si Federatia Sindicala Sanitas.

"Cu certitudine, la salariul de baza se vor adauga sporuri de preventie de 15% si o marire salariala de cel putin 10%. Practic, orice medic din sistem va avea o marire totala de cel putin 25%", a precizat, liderul Sanitas, Marius Petcu.

Pe langa marirea de cel putin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi, anual, trei prime de stabilitate, fiecare echivalenta cu un salariu de baza. "De asemenea, se va adauga prima de vacanta, care este tot echivalentul salariului de baza", a mai spus Petcu.

Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.

Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici. Majorarea cu pana la 25 de procente se va aplica la salariul de baza. Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot adin ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua, cat primesc in prezent.

Publicat Simbata, 15 Noiembrie 2008 - 12:20
sursa : frontnews.ro

E o stire ceva mai veche dar nu de ignorat.

Mi-am adus aminte de protestul din 15 octombrie si de lista aceea de doleante, una din ele fiind "salariu minim de 1.800 RON", printre altele ca: acordarea de sporuri de periculozitate, conditii de munca corespunzatoare activitatii medicale, servicii medicale gratuite pentru medici si rudele de gradul I, plata orelor suplimentare si a garzii, zi libera dupa garda, precum si decontarea chiriilor si a transportului public in interes de serviciu.


Atat pot sa spun ca sporurile pe boli infectioase sunt de 25% pe toate sectiile, in afara de hepatite unde e 75%, ATI si SIDA unde sunt 100% (sursa: medic rezident anul II). Cel putin asa a fost anul trecut.
Voi ce stiti? Pareri?
Comentarii?


Niciun comentariu: